Hus og have

Sådan sørger du for at vælge den bedste boxmadras

Når du skal købe ny seng, er der er hav af muligheder at vælge i mellem. Det er blevet yderst populært at vælge en boxmadras, og med god grund. En boxmadras er nemlig super nem at have med at gøre.

Men hvordan finder du den rigtige boxmadras, der kan tilfredsstille dine søvnbehov?
Når du skal vælge boxmadras, handler det primært om at finde en i den rigtige størrelse samt den rette hårdhed. Derudover er det også vigtigt med en god tilhørende topmadras.

Hvor stor skal den være?

Boxmadrasser fås i bredden 80-180 cm. Til børn vil det oplagte valg være en seng på 80 eller 90 cm. Enkeltmandsseng til voksne anbefales at være 120 eller 140 cm, så der er nok plads at sprede sig ud på, og der kan, om nødvendigt, være plads til en overnattende gæst, uden at man skal ligge alt for tæt. Sover man to sammen permanent, vil det anbefales at anskaffe en seng i bredden 160-180 cm.

Boxmadrassens hårdhed

Når det kommer til madrassens hårdhed, bør du vælge en madras efter din vægt. Vælger du en for blød eller for hård madras, kan du nemlig få ondt i ryggen eller lænden, hvilket går gevaldigt ud over din søvnkomfort. Des mindre du vejer, des blødere skal sengen være og omvendt.

Det er derfor også vigtigt, at du prøver sengen inden du køber den.

Den rette topmadras

Valg af topmadras er også vigtigt for en god nats søvn. Man kan få topmadrasser i forskelligt materiale. Det mest populære er pur- eller koldskum, memory skum og latex. Memory skum eller latex er i anbefales sammenlignet med pur- og koldskum, da de i højere grad tillader kroppen at ånde, hvor latex er førende på den front. Derudover giver de bedre støtte til kroppen, da de tilpasser sig kroppens former.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top