Øvrigt

Planlægning af begravelse: Dette skal du huske

Når det kommer til planlægning af en begravelse, så er der mange ting man skal huske på. Derudover er det vigtigt at man har en god kommunikation med de andre efterladte, så alle er enige om hvor og hvordan det kommer til at skulle foregå. Der er også mange praktiske opgaver man skal huske på, og det er derfor en fordel, hvis man ikke er alene om det. I denne artikel kan du læse mere om hvad man skal huske når man skal planlægge en begravelse.

Tal med en præst

Alt efter hvilken trosretning den afdøde tilhørte, skal man først og fremmest finde en præst eller en imam der kan foretage selve ceremonien. Hvis den afdøde ønskes begravet skal man også tale med en kirkegård og købe en gravplads, hvis ikke man allerede har en. Hvis den afdøde havde et sidste ønske i forhold til om vedkommende skulle kremeres eller begraves, skal dette også tages med i ligningen, og respekteres.

Når du har fundet kirken og kirkegården, alt efter afdødes eller familiens ønsker, så er der flere praktiske valg der skal tages. Der skal vælges en kiste og eventuelt en urne, hvis afdøde skal kremeres, ligesom der skal vælge salmer til ceremonien, findes blomster, og købes ind eller bestilles bord, til den efterfølgende sociale sammenkomst, som der er tradition for. For at lette byrden, kan man leje sig ind på en restaurant.

Tal med en bedemand

En del af opgaverne kan man selv klare, mens man er nødt til at finde en bedemand til resten. Det drejer sig blandt andet om klargøring af afdøde, samt transport til og fra kirken eller kapellet, alt efter hvordan ceremonien skal foregå. Den letteste måde at finde en bedemand på, er ved at gå ind på Google og søge efter en. Hvis du bor i Århus, så skriver du bare bedemand Århus i søgefeltet, og så vil du kunne se alle de bedemænd, der findes i Århus og omegn.

Når du har fundet et par potentielle bedemænd, så er det en god idé at tage en snak med dem inden man beslutter sig. Det er en god idé, fordi at man kan af stemmet ens forventninger, samt finde ud af om der er positiv kemi imellem parterne, da det jo trods alt er den du har mistet, som bedemanden skal sørge for, får den bedste mulige sidste rejse, som også bliver et sørgeligt, men smukt minde, for de afdøde.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top