Øvrigt

Sådan får du råd til en ny telefon

Den er efterhånden uundværlig for de fleste af os danskere, for i 2018 brugte vi den over 2 timer om måneden og for unge, har det været betydeligt højere. Det er naturligvis mobilforbruget, der er tale om. Og med et forøget forbrug, stilles der også større krav til smartphonen – der i dag bliver skiftet ud inden for 2 år. Men så jævnlige udskiftninger kan også være en ret stor belastning på din privatøkonomi – her får du gode råd til, hvordan du kan få en ny telefon med hjem, uden det koster dig din højre arm.

Spar op

Den bedste og mest økonomiske metode er at spare op – ganske enkelt. Og det gælder for alle dine udgifter, hvad enten det er elektronik, hårde hvidevarer eller tøj. Medmindre vi taler større udgifter såsom bolig eller ny bil, vil det altid være mest fordelagtigt at købe kontant. Det er ganske nemt at spare op, du skal blot have en opsparingskonto, som du hver måned overfører et vis beløb af din løn. Har du ting og sager, som du ikke bruger længere, kan du også sætte disse til salg og indsætte beløbet til din opsparingskonto.

Køb second hand

Vi har altid den ven, som render rundt med en ødelagt skærm, og hvis du selv er den ven, kan det i de fleste tilfælde være mest fordelagtigt for dig at købe brugt. Hjemmesider såsom Gul og Gratis, DBA og ikke mindst Facebook er fyldt med brugte smartphones. Hvis du køber brugt, bør du altid sikre dig, at telefonen er i en fornuftig stand og ikke alt for gammel. Du bør ligeledes heller ikke betale via mobilepay og modtage den via posten, for risikoen for svindel er bare højere, når du ikke mødes med personen.

Vent til der er udsalg

En fordel ved elektronik er, at det ofte er på udsalg, og medmindre du har brug for en telefon her og nu, kan du spare mange penge ved at vente på udsalget. Oftest bliver ældre modeller sat ned med et betragteligt beløb, når nyere modeller kommer på markedet – hvilket de gør med jævne mellemrum. Hold derfor godt øje på nettet eller i udsalgsavisen, når der kommer nye modeller fra Samsung, Apple, Huawei, eller hvad du nu foretrækker af brand.

Find en god afdragsordning

Ud fra et økonomisk synspunkt kan det sjældent betale sig at køb på afbetaling eller med et SMS-lån, fordi der for det meste er renter og etableringsgebyrer forbundet med denne købsmetode. Derfor kan din telefon hurtigt blive endnu dyr – og i dag er smartphones i forvejen ikke særligt billige. Du kan dog være heldig at finde afdragsordninger, som er rentefrie og uden omkostninger, men det betyder stadigvæk, at du i de næste 2-3 år vil have færre penge at bruge af eller spare op. Gør derfor op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top