Erhverv

Sådan gør du din hjemmearbejdsplads til en succes

Annoncør: Kinnarps

Når arbejdspladsen er rykket ind i hjemmet, gælder det om at skabe de ideelle rammer for dig selv, så hjemmearbejdet bliver succesfuld og en positiv oplevelse: Så du stadig er effektiv og fokuseret selvom du er hjemme, og så du kan stemple ud om eftermiddagen med en god følelse indeni – en følelse af succes.

Det kan være svært at koncentrere sig om at arbejde hjemmefra. Ikke mindst fordi, de fleste af os ikke forbinder det at være hjemme med at arbejde. Vi skaber os hyggelige rum, indretter os så det er godt for familien og indbyder til roligt samvær. Det står ofte i kontrast til indretningen af en arbejdsplads. Derfor er der en række ting du med fordel kan gøre, så din hjemmearbejdsplads bliver en succesfuld arbejdsplads.

1.Skab gode rutiner og vær bevidst om dine vaner

Måske har du for vane at have din mobil liggende ved siden af din computer, og derved kommer du alt for ofte til at samle telefonen op og scrolle igennem alverdens apps, så snart der tikker et tweet ind eller du får push-meddelelser fra et nyhedssite. Det er unægtelig dårligt for koncentrationen og giver ugunstige ophold i arbejdsflowet. Det er en bevidst vane, som du nemt kan ændre: Beslut dig for, hvornår du holder pauser i løbet af dagen. Sørg for at holde nogle aktive pauser ind imellem hvor du får bevæget korpus lidt, og hvor du kan dykke ned i de notifikationer, der er tikket ind i dagens løb. Aftal med dig selv, at når pausen er ovre sætter du dig tilbage i stolen, lægger smartphone og andre distraherende gadgets væk fra dit synsfelt, og arbejder.

2. Er dine arbejdsvilkår en ansat værdig?

Ville du byde en ansat de forhold, du selv arbejder under? Hvis svaret er nej, er det på tide du tager dig selv alvorligt og stopper med at byde dig selv dårlige arbejdsforhold. Sørg for, at du har en ergonomisk korrekt kontorstol, så du sidder ordentligt hele dagen og slipper for arbejdsskader, der nemt kunne være undgået. Sørg for at dit skrivebord har den størrelse og højde, der passer til dig. Ideelt set bør du anskaffe et hæve-sænkebord, så du kan variere din arbejdsstillingen mange gange i løbet af dagen. Så rejs dig fra sofaen og invester i ordentlige kontormøbler. Din krop skal holde til mange år i et langt – og stillesiddende – arbejdsliv. Så indret din hjemmearbejdsplads med respekt for din krop.

3. Æstetik og ro er grundlaget for succes

Studier har vist, at æstetik, farver og kønne omgivelser har indflydelse på vores humør, effektivitet og sundhed. Vi trives langt bedre i naturligt sollys end under lampens skær. Og vi tænker mere kreativt når vi har farver, kunst på væggen og planter omkring os, end når vi er omgivet af hvide, nøgne vægge. Overvej give hjemmekontoret kulør, køb nogle flotte planter, flyt skrivebordet hen til vinduet og hør noget musik i dine planlagte pauser.

Det er alt sammen fundamentet til at få succes med hjemmearbejdspladsen. Held og lykke.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top