Øvrigt

Sådan kommer du igennem universitetet med succes

Universitetet kan virke helt vildt hårdt, hvis ikke har man har fokus på sin prioritering og strukturering. I denne artikel vil vi give dig vores bedste råd til at komme igennem universitetet med succes og gode karakterer.

Aktivt brug din kalender

Vores første tip til at klare sig godt på universitetet, er at bruge din kalender. Når man går på universitetet, er der utrolig meget læsestof hver eneste uge, og det kan derfor være svært at få taget sig sammen til at skrive noter og læse alle siderne grundigt. Det er her din kalender bliver din bedsteven.

En god ide er at afsætte tid af på din kalender til læsning i de timer, du er mest produktiv. Det kan være, at du arbejder bedst om morgenen, så kan du sætte i din kalender at du skal læse x antal sider fra 8-15. På den måde kan du meget bedre skille din læsning og din fritid. Man slipper for den dårlige samvittighed, hvis man ved, at man har været produktiv i løbet af dagen, og rent faktisk nået det, man skulle. Det er derfor supereffektivt at skemalægge sin tid i en kalender, så man altid har en ugeplan at gå ud efter.

Gør ikke læsning til en sur pligt

Det fede ved universitetet er, at du kan studere lige, hvor du har lyst til. Du kan tage op på skolen og sidde på deres bibliotek, du kan sætte dig ned på en kaffebar eller du kan blive derhjemme og læse. Det behøver derfor nødvendigvis ikke at være en sur pligt at læse, da du har alle muligheder for at hygge dig med det. Bestil en kaffe og nyd arbejdsmiljøet på den lokale kaffebar. Hvis du ikke har tid til at læse korrektur på din opgave, kan du med fordel få hjælp på studiekorrektur.dk.

Hold fast i studiegrupperne

En anden fordel ved universitetet er, at man bliver sammensat i små studiegrupper. Det er superfedt at have nogle personer omkring sig, som man altid kan spørge og få inspiration fra, hvis man er gået i stå med en opgave. Desuden er studiegrupperne også en måde af give hinanden motivation på, da man kan aftale flere læsedage sammen, og det er oftest federe at sidde sammen med sin studiegruppe end det er at sidde helt alene.

Styrk dine muligheder fremadrettet

En anden vigtig succeskriterie for din universitetsuddannelse er, at du går hen og får job efterfølgende. Men det kan være rigtig svært at anskaffe sig et job, som lever op til alle dine forventninger, hvis ikke du har lavet noget relevant i din studietid. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer et studierelevant job i mens du studerer.
Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du måske kan ændre nogle af dine studievaner, så du får mere fritid til at gøre, hvad du har lyst til, men samtidig stadig gerne vil tage din uddannelse seriøst. Denne artikel er også målrettet personer, der skal til at starte på universitetet, hvor det allerede fra start af er en god ide at komme ind i de gode studiemønstre.

Husk at slappe af

Den sidste ting som vi vil nævne i denne artikel, er at du skal huske at få slappet af. Det er supervigtigt, at du får tid til at lade dine batterier op, så du ikke ender i et sort hul. Mange hævder faktisk, at sex kan være med til at gøre dig mindre stresset. Læs meget mere om hvordan på hjemmesiden her.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top