Øvrigt

Sådan sparer du penge på at spise sundt

SPONSORERET INDHOLD

Ønsker du også at leve sundere? Vil du gerne spise flere grøntsager? Det kan være svært at få tid og råd til det hele. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kan komme til at leve sundere – og spare penge på det.

Hvor skal man starte?

Vi bliver konstant bombarderet med forestillinger om det perfekte liv. Måske burde man slet ikke lave andet end at spise diverse ”superfoods”og gå i fitnesscenteret? Mindre kan også gøre det, og du skal finde en balance, der passer dig. Selv små ændringer i ens kost kan gøre en positiv forskel, og hvis du planlægger dine indkøb, kan du måske enda spare penge på det. En årsag til, at man kan være lidt tilbageholdende med at lave ændringer i ens livsstil, kan være ens økonomi. Hvis man føler, at der er nogle ændringer, som man gerne vil foretage, men ikke har råd, så kan man med fordel prøve at lave et budget for ens økonomi – du kan få gode råd til at komme i gang her.

Hvordan laver man en madplan?

Det kan være et større arbejde at lave en madplan. Det hjælper jo ikke meget, hvis man har købt ind til en hel uge, men ofte bliver nødt til at købe småting, fordi man har glemt at skrive dem ind i sin madplan. Derfor kan det være en god idé at lægge madplanen måltid for måltid, selvom det er omstændigt. Hvis du forsøger at spise sundere, så tænk over kostrådene, når du planlægger dine måltider.

Du kan købe tørvarer og konserves en måned ad gangen – og så er det klaret. Råvarer med kort holdbarhed som grøntsager, kød og mælk er du derimod nødt til at købe oftere, hvilket kunne være én gang om ugen.

Du kan selvfølgelig komme ud for, at du mangler noget i løbet af ugen, som ikke står i madplanen. I de tilfælde kan du overveje, om det er noget, der skulle være skrevet ind i madplanen, eller om det skal skrives på fremadrettet.

Hvordan sparer man penge?

For at spare penge, skal man tænke sig om, når man køber ind. Det er en god idé at tjekke tilbudsaviser og gøre et kup, når det er muligt. Det kunne være, at du allerede nu ved, at du skal bruge forskellige konservesvarer i næste måned?

De 2 råd man kan give, hvor de fleste har mulighed for at spare penge er:

  • Spis mindre kød. Man behøver ikke at spise kød hver dag, og måske skal den ugentlige vegetardag skiftes ud med en ugentlig køddag? Kød er oftest den dyreste ingrediens i et måltid, så her kan du spare mange penge. Du kan få inspiration til lækre vegetariske retter her.
  • Drop impulskøb! Hvis man er en af de mange, som ofte kommer til at købe lidt mere end de havde planlagt, så er der virkelig penge at hente her. Drop småspiseriet, og skriv slikforbrug ind i madplanen – og måske endda hvilke dage, der må spises slik.

Det er selvfølgelig lettere at spare penge på mad, hvis man er et par eller en familie. Man kan købe større ind og lave større portioner. Hvis du er alene, og har en fryser, kan du gøre det samme. Det sparer både tid og penge – og er et skridt på vejen til en sundere livsstil og en mere fyldig tegnebog.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top