Oplevelser

Sådan lærer du dit barn at cykle

Har du et barn, som er ved at ramme cyklealderen? Så er det på tide at lære dem det. Men hvordan gør man lige det? Læs med her og bliv klogere.

Hvad har dit barn brug for?

Det vigtigste udstyr til dit barn er en god cykel og en cykelhjelm. Der er masser af forskellige cykler på markedet, så tag dit barn med på råd, når der skal vælges cykel. Det kunne f.eks. være woom cykler, som forener god sikkerhed, cykelglæde og fedt design i én drømmecocktail af en børnecykel.

Spring støttehjulene over

Det kan være fristende at give dit barns cykel støttehjul, men det afholder barnet fra at lære det vigtigste på en cykel – balance. Derfor er det god idé at tage støttehjulene af så tidligt som muligt, så I kan komme i gang med at træne balance på cyklen. Du vil blive overrasket over hvor hurtigt de lærer det.

Øvelse gør mester

Fremskridtene kan være langsomme i starten. Derfor er det vigtigt, at du holder barnet ved ilden og opmuntrer dem til at fortsætte. Øvelse gør mester og inden længe vil de selv kunne suse rundt uden at du hjælper dem med at holde balancen. Når de efterhånden har lært at holde balancen, kan du langsomt introducere dem til trafikken.

Sådan kommer I ud i trafikken

Det kan være et skræmmende skridt at cykle i trafikken for første gang. Start derfor stille ud. I kan starte med at cykle rundt i kvarteret på tidspunkter, hvor der ikke kører så mange biler. Det giver dit barn tid til at lære trafikreglerne og hvordan man reagerer, når der kører en bil forbi. Senere kan I køre på tidspunkter og steder, hvor trafikken er travlere. Her kan I med fordel stå af cyklerne og trække dem, hvis trafikken er lidt for travl visse steder.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top