Rejser

Seværdige nationalparker i USA

Drømmer du om at cruise USA tyndt på en lang roadtrip, eller kunne du bare godt tænke dig at bruge et par uger i løbet af din sommerferie på at udforske den anderledes natur, man kan finde på amerikanske kanter? Det er nemt at køre rundt i USA og det er tilsvarende problemfrit at finde billig billeje i USA. Der er et hav af mulige steder at lade turen gå til –  i denne artikel kan du læse om et par af dem – og måske lade dig inspirere til sommerens destination. Vi har udvalgt et par stykker, som ikke er de mest klassiske seværdigheder, men de er bestemt et besøg værd alligevel.

 

Joshua Tree National Park, Californien

Ofte springer danskere denne park over, da de hellere vil tage direkte til Grand Canyon. Men det er en skam, for der er noget ganske særligt over Joshua Tree National Park. Parken ligger på grænsen mellem to ørken-typer, nemlig Colorado-ørkenen i syd og Mojaveørkenen mod nord, som er kendetegnede ved at være henholdsvis meget gold og meget frodig. De to ørkeners økosystemer mødes lige midt i Joshua Tree National Park, hvilket skaber noget helt specielt.

 

Det parken er allermest kendt for er palmeliljen Joshua tree, kaldet Yucca på dansk, som parken er opkaldt efter. Træet har med tiden tilpasset sig de hårde leveforhold i ørkenen og nu findes der tusindvis af de karakteristiske træer i parken.

 

Den naturskønne køretur gennem Joshua Tree National Park dækker omkring 110 km, hvis du altså kører lige igennem. Vi anbefaler dog at sætte minimum 4 timer af til turen, da du ikke vil fortryde at tage et par omveje for at kunne se vilde udsigtssteder, klatre på kæmpestore klippeformationer, spadsere gennem den imponerende kaktushave, beundre oaserne og finde det perfekte Joshua tree til dine billeder.


Fra Rapid City til Badlands National Park, South Dakota


Rapid City er en fantastisk destination i sig selv, da byen rummer kunstgallerier, bronzeskulpturer af præsidenter i menneskestørrelse, lækre restauranter og historiske steder. Derudover er der herfra adgang til Mount Rushmore, Minuteman Missile National Historic Site og Badlands National Park, som du kan køre til efterfølgende på et seværdigt roadtrip.

Parken ligger omkring en times kørsel øst for Rapid City, og du skal køre ad den naturskønne South Dakota Route 44, som bugter sig gennem prærie, gårde, små byer og kvægfarme.

Når du når frem til Badlands National Park, bliver du ikke skuffet. Her finder du flotte sandstensklipper, vindblæste præriesletter og et imponerende og råt landskab. Faktisk var Badlands engang en havbund, hvorfor der er masser af fossiler fra uddøde, forhistoriske dyr. Af levende dyr i parken tæller bisoner, antiloper, får, ræve og prærieulve, som lever i fred og fordragelighed på prærien. I og med at her engang var havbund, som med tiden har hævet sig, blev jordlagene blotlagt, fordi jordens skorpe er blevet eroderet af vand og vejr. Det betyder, at landskabet viser sine forskellige lag i høje spir og smukke stenformationer mellem dybe kløfter.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top