Mode

Skal du have et unikt smykke? Få lavet dit helt eget!

Smykker har altid været en pyntegenstand med stor betydning for vi mennesker. Tidligere udtrykte de som regel, at man var velhavende – hvilket var det primære formål, som kan spores helt tilbage til de adelige i middelalderen. Men smykker var forinden da lavet af andet end guldmaterialer, hvor datidens jægere smykkede sig med tænder eller knogler fra nedlagt bytte, for at vise deres egenskaber som jægere.

I dag er dansk kultur ikke et sted, hvor man typisk har behov for at vise sin ’rigdom’ med store guldsmykker eller andet. Til gengæld vil vi gerne have smykker, der stilmæssigt passer til os – vel at mærke gerne smykker, der også har en autentisk historie.

Hos Hilbert Kbh, der har butik ved Christianshavn i København, tilbyder de ikke bare håndlavede præfabrikerede smykker, men smykker skabt ud fra dit design! Det giver dig mulighed for at få dit helt eget unikke smykke, som ingen andre bærer rundt på. Samtidig får du mulighed for at skabe et smykke, som du kan bære hele livet – ikke bare fordi det er personligt, men også fordi det laves af en ægte guldsmed, hvormed håndværket er 100% i orden.

Hvordan foregår det?

Når du skal have lavet dit eget smykke, er processen faktisk ligetil. Du skal blot tage ind til butikken og medbringe dine egne input og idéer til smykkets design. Du kan også medbringe en tegning, hvis du har en klar visuel idé omkring, hvor du vil hen med designet. Du skal ikke gå i panik, hvis du ikke har de store kreative idéer eller noget tegnet på papir, som du kan vise. Husk på, at smykke med en god form for enkelthed ofte har længere levetid i hjertet, da det ikke drukner i detaljer og holdes stilrent.

Med nogle faste idéer på plads, vil guldsmeden nu over det næste stykke tid lave et design, som I bliver enige om i fællesskab. Dette kan kræve en smule sparring frem og tilbage, da begge parter naturligvis ønsker det bedste produkt.

Når designet er på plads, overlades arbejdet til guldsmeden, som laver smykket. Smykket laves enten af nye materialer – dem som i bliver enige om – eller af omsmeltede smykker. Det er ikke alle smykker, der kan smeltes om, da det kræver en vis kvalitet. Men har du nogle der kan, er det en god måde at tilføre ekstra sentimental værdi til dit nye smykke.

Tilbage er der blot at nyde resultatet og dit helt eget personlige smykke.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top