Hus og have

Skal du have ny vaskemaskine? – Det skal du være opmærksom på

At købe en ny vaskemaskine kan virke som noget, der kan ordnes på få minutter. Det kan det også, men så vil der også være stor sandsynlighed for, at du får en vaskemaskine, der ikke passer til dine behov. Derfor er det en god idé at undersøge markedet, inden du tager den endelige beslutning.

 

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er mange ting, som du skal være opmærksom på. Noget af det vigtigste er, hvor mange der er i husstanden, og hvor meget vaskemaskinen bruges. Antallet af personer i husstanden spiller ind ift. størrelsen af vaskemaskinen. Hvis I er en familie på 4 personer, hvor børnene er små, så er det en god idé med en stor vaskemaskine, som kan rumme en masse tøj, da der ofte vil blive vasket tøj.

 

Typen af vaskemaskine

Derudover skal du også beslutte, hvilken type vaskemaskine der skal købes. Her vil det ofte være den type, som har frontbetjening, da det er den, som er mest købt her i Danmark. Dog er det også muligt at købe en vaskemaskine, som har topbetjening. Vaskemaskinen med topbetjening kan dog ikke indgå i en vaskesøjle og kan heller ikke rumme en masse tøj, men den er oplagt til en husstand, hvor der er 1-3 personer. Herkan du læse om, hvordan vaskemaskiner fra Bosch klarer sig i test.

 

Vandforbrug og energimærke

Det er også vigtigt, at du går efter en vaskemaskine med et godt energimærke dvs. A++ eller A+++, da det har indflydelse på prisen både nu og her, men også ift. hvad det koster i drift at have vaskemaskinen. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en vaskemaskine med den kapacitet, som du har behov for, ellers risikerer du, at vaskemaskinen vil bruge mere vand, end der egentlig er behov for – det vil både være spild af penge og ressourcer.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top