Hus og have

3 gode råd til dig der skal have nyt køkken

Skal du have nyt køkken, er der en hel del, du skal forholde dig til. Derfor er det vigtigt, at det nye køkken er gennemtænkt, såder både tages højde for dine personlige ønsker og krav samt hvilke indretningsmuligheder, din bolig giver. Som en hjælp til at give dig de bedte forudsætninger, når du skal vælge dit nye køkken, får du her 3 råd, som kan hjælpe dig godt påvej.

Læg et budget – og hold dig til det!

Én ting er at have et drømmekøkken i tankerne –noget andet er at have et budget, som det skal holdes indenfor. Forud for ethvert nyt køkken er det vigtigt, at du lægger et realistisk budget ud fra din økonomi. Uden et budget er det svært at have overblik over, hvor meget, der er blevet brugt, og i værste fald kan du risikere at ståmidt i ombygningen og ikke have råd til at gøre det færdigt. Start derfor med at gøre klart for dig selv, hvor mange penge, du har til rådighed, og hvor meget, du eventuelt kan låne. Hent derefter flere tilbud fra forskellige køkkenforhandlere og håndværkere, sådu kan sammenligne priserne og vælge det billigste. Hvis man synes, at det er indviklet selv at skulle holde sig indenfor budget, såkan du med fordel fåhjælp fra en professionel fagmand, sådu er sikker på, at der er styr påprojektet. Bor du på Fyn, kan det være en fordel at søge efter en fagmand i Odense, da der er flere at vælge mellem.

Overvej din personlige stil

Når du giver dig i kast med at overveje de mange forhandleres tilbud, vil du blive præsenteret for utallige stilarter og materialetyper, som køkkenet kan designes ud fra –lige fra det moderne køkken med rene og klare linjer til det landlige køkkens hygge og rustik. Vigtigst af alt er dog, at du holder dig til den stil, du føler dig mest tilpas med, og som passer ind i boligen som helhed. Lad dig med andre ord ikke styre af de største trends fremfor din egen smag. Brug i stedet køkkentrends som en inspiration, som du kan bruge i dine overvejelser og sørg for hele tiden at have regelmæssig kontakt med din professionelle fagmand i Odense.

Vær praktisk orienteret

Det praktiske aspekt af at finde det nye køkken rummer en del spørgsmål: Hvor meget tid ønsker du at bruge påvedligeholdelse og rengøring af køkkenet? Hvor meget plads har du brug for? Hvor høje skal køkkenbordene være? Hvor længe skal køkkenet holde? Kan du svare pådisse spørgsmål, er du allerede kommet langt. Andet praktisk, der ogsåskal tages højde for er arbejdspladsernes placering i forhold til hinanden, sådu nemt kan gåfra tilberedelsesområdet til kogestationen uden trafikprop. Prioritér særligt at have god plads ved vasken og omkring komfuret, da disse områder som regel bruges mest under madlavningen.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top