Hus og have

Valget mellem elektrisk eller benzindreven plæneklipper

Overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder sætter i dag et markant aftryk på dagsordenen, indenfor næsten alle industrier og varegrupper. Det viser sig også i helt almindelige husholdningsmaskiner som plæneklippere.

Elektriske plæneklippere har været tilgængelige i mange år, men på det seneste er der blevet lanceret en række modeller, der faktisk er i stand til at hamle op med de kraftige benzindrevne modeller. I denne artikel gennemgås nogle af de grundlæggende fordele og ulemper ved de to typer.

 

De grundlæggende forskelle

Benzindrevne plæneklippere er stadig at foretrække til de største plæner. De har typisk en kraftigere motor, der lettere kommer igennem højt græs, og de fås med større klippebredde, hvilket giver en større kapacitet. Til gengæld er de tungere end de elektrisk plæneklippere, hvilket dog opvejes af, at de ofte er selvkørende – en funktion, der ikke ses på særligt mange elektriske modeller.

At vælge den rigtige plæneklipper til plænen kommer altså først og fremmest an på, hvilke behov man har. Til en mindre plæne er elektrisk modeller ofte en fordel, fordi de kan være lettere at manøvrere rundt med – på grund af den lave vægt – men også fordi de larmer mindre, og tit fylder mindre, når de er pakket væk i skuret eller kælderen. Man skal dog være indstillet på, at der følger en ledning efter de elektriske modeller, hvilket kan begrænse bevægelsesfriheden.

 

Funktioner og behov

Selvom der er en tendens til, at der blandt de benzindrevne plæneklippere findes mere robuste modeller – for eksempel er stålskjold relativt sjældent på de elektriske – tilbyder de to typer mange af de samme funktioner. De forskellige klippeindstillinger, som modellen har – sideudkast, opsamling, bioklip, klippehøjde o.lign. – er således mest et spørgsmål om prisklasse.

Hvis du vil se konkrete sammenligninger af forskellige modeller findes en stor oversigt over tests samt prissammenligninger på denne hjemmeside.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top