Mode

Slå kreativiteten løs og sy dine egne ting

LiveCounter.dk-stofkarsten.dk-14-07-2020_15943766557323

I Danmark er utrolig glade for at shoppe. Vi er faktisk så glade for det, at vi har tilegnet os titlen som de med det største tøjforbrug her i Norden. Faktisk køber vi i gennemsnit hele 16 kilo tøj om året, hvilket vil sige, at vi med en befolkning på 5,7 mio. indbyggere rundt regnet indkøber lidt over 91.200 tons tøj om året. Det er meget. Det er rigtig meget. Der er i den grad tale om et overforbrug inden for dette område, og dette har hverken bankkontoen eller miljøet godt af.

Den næstmest forurenede industri

Det står faktisk så slemt til indenfor tøjindustrien, at den kan kaldes for den næstmest forurenede industri. Faktisk er tøjindustrien kun overgået af olieindustrien. Vildt ikke? Helt vildt! Vi har et enormt behov for at shoppe, fordi vi kontant har brug for noget nyt. Undersøgelser viser faktisk, at vi i gennemsnit lader 30% af vores garderode hænge inde i skabet, og når pladsen så er opbrugt, så smider vi det ud. Selvsamme undersøgelser viser også i den forbindelse, at godt 80% af alt det tøj, vi smider ud, faktisk kun opnår 20% af sin egentlige levetid. Det var ikke meget.

Udforsk dine egne evner og kreativitet

Er du også blevet skræmt af dette? Vi er virkelig ikke særlig gode ved miljøet indenfor netop tøjindustrien. Men der findes en løsning. Få dig en mere bæredygtig hverdag – sy dig eget tøj med flotte metervarer. Du udfordrer din kreativitet, og du får nyt tøj. Det er fantastisk. Men vigtigst af alt, så lærer du også at værdsætte den hårde proces, der er i at producerer tøj, hvilket gør, at tøjet ikke bliver produceret nær så tit, og dermed gør du også noget godt for miljøet. Der er altså også håb forude for tøjindustrien, og samtidig er du den eneste, der har det tøj.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top