Hus og have

Spar penge på varmregningen ved at energirenovere din bolig

Udgifter til varme står for en stor del af de fleste hustandes årlige udgifter. Derfor er der også mange penge at hente, hvis du kan minimere den mængde varme, som dit hus forbruger i løbet af året. Netop det kan du gøre ved at foretage energirenovereringer af din bolig, så boligen bliver bedre til at holde varmen inde i huset fremfor at lade den sive ud i atmosfæren.

Energirenovering handler derfor bl.a. om at efterisolere din bolig samt udskifte døre og vinduer til nogle mere energivenlige af slagsen, så du kan holde varmen inden og derfor spare store summer på din varmeregning.

Selvom en energirenovering er dyrt, der kan være en god investering, som vil tjene sig selv ind på den lange bane. Hvis du mangler penge til en energirenovering, kan du få et tilskud hos MONEYBANKER.

Husk at låne med omtanke

Selvom et lån til energirenovering af din bolig kan blive en god investering, skal du alligevel huske at tænke dig om, inden du låner. Lån er dyre, og du kan derfor med fordel først overveje, om du har mulighed for at tjene pengene på anden vis ved eksempelvis at arbejde lidt ekstra den kommende tid.

Men hvis det ikke er en mulighed at skaffe pengene selv, kan et lån være nødvendigt. Men i så fald skal du tjekke op på din økonomi først for at se, om du har råd til at betale for lånet eller ej. Du må nemlig aldrig låne penge, som du ikke kan betale tilbage igen, da det er den sikre vej til at ende i økonomiske vanskeligheder.

I den forbindelse skal du også kigge på lånets ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP er en procentdel af lånebeløbet, som angiver lånets samlede udgifter i løbet af året, hvorfor ÅOP også kan betragtes som lånet pris.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top