Øvrigt

Tjen penge med digitale produkter og tjenester

Drømmen om den passive indtægt lever på internettet. Fra en person, der faktisk tjener penge online uden en fast arbejdsindsats bundet op på det hver eneste dag, får du her 3 metoder til, hvordan du selv kan gå i gang.

Som med alt andet i livet: Intet kommer nemt. Fra jeg begyndte at arbejde med online marketing og online produkter i det hele taget gik der flere år, før indtægten oversteg den, jeg fik fra SU. Men i dag er indtægten mange gange højere, og det har været værd at vente på.

Digitale produkter

Salg af digitale produkter er interessant, fordi at det måske er det produkt i verden med den højeste avance.

Når jeg sælger en bog – jeg har 2, der handler om hhv. Facebook annoncering (hvordan du tjener penge ved at annoncere på verdens største sociale netværk) og ejendomsinvestering (hvordan du efterfølgende kan placere dine penge i en investering, der betaler sig hjem måned for måned) – er mine omkostninger ca. 1 % af hvert salg til den virksomhed, der håndterer betalingen.

Og det er faktisk det.

99 % avance på et produkt (ekskl. Eventuelle marketingomkostninger) er vanvittigt og ses simpelthen ikke andre steder.

Digitale produkter kommer i mange former og farver, herunder:

  • E-bøger; oftest fagbøger, da virksomheder er mere betalingsvillige og vant til at arbejde med PDF’er end private
  • Software, du har udviklet og sælger
  • Strikkeopskrifter, madopskrifter m.v.

Fælles for dem er at den variable omkostning per salg er meget lav.

Når du har lavet produktet og er klar til at sælge det, er du også klar til at høste fortjenesten.

Henvisningshonorarer

Henvisningshonorarer – i online kredse kendt som affiliate marketing – er en god måde at komme ind i branchen på.

Hvis du kan lave et website, der sender kunder til en virksomhed, kan du få en del af omsætningen på den kunde.

Et eksempel kan være portalen Flyforsinkelse-Guide.dk, hvor du har mulighed for at læse om reglerne for erstatning ved flyforsinkelse – og hvis du bruger guiden på siden og vælger virksomheden Flyhjaelp til at hjælpe dig, bliver Flyforsinkelse-Guide.dk betalt et mindre beløb for dette.

Hvis du opbygger en side baseret på henvisningshonorarer med ikke-betalt trafik fra søgemaskinerne som den primære trafikkilde, er din indtjening i sandhed også passiv.

Søgemaskineoptimering – der er metoden til at få netop din side til at rangere i søgeresultaterne – er en videnskab uden en eksakt opskrift. Men der findes gode ressourcer til at gå i gang på danske portaler som GoLearn, engelske som Udemy og i øvrigt en række gratis ressourcer.

Salg af services (ikke-passiv)

Den nemmeste måde at gå i gang med at skabe en online indtjening er ved at sælge din arbejdskraft. Det bliver indtægten ikke passiv af, men det giver dig en vej ind i en branche, hvor du løbende kan udvikle dig.

Min egen vej ind i branchen var at skrive tekster for andre virksomheder. De tekster blev brugt til søgemaskineoptimering – og da jeg fandt ud af det, begyndte jeg selv at arbejde med det felt. Det ene greb det andet, og det blev den fulde beskæftigelse.

I Facebook-grupper som UngIværk og Iværksætternetværk har du mulighed for at finde kunder, hvor du kan skrive tekster, lave grafik og andet forefaldende arbejde – alt sammen noget, der kan give dig indgangen og det fundament, du senere bruger til at opbygge den passive indtægt online.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top