Elektronik

Vær obs. på dit helbred, og lev op til egne forventninger

Der kan opstå mange årsager til, at man får lyst til eller ligefrem behov for at være lidt ekstra observant omkring sit generelle helbred i en periode eller, med en mindre bestemt og begrænset term, fremadrettet. Her vil du finde råd til, hvilke redskaber du kan gøre klogt i at investere i, og hvad grunden/-e er til det.

Har du forhøjet blodtryk?

Det er ikke en sjældenhed i den danske befolkning, at man får konstateret forhøjet eller lavt blodtryk. Lavt blodtryk er ikke farligt ligesom forhøjet blodtryk. Der er ifølge sundhed.dk 20-25% voksne danskere med forhøjet blodtryk. Det er ikke vanskeligt at gennemskue, at det er en rimelig stor bestanddel. Forhøjet blodtryk kan være risikabelt. Derfor kan man købe en blodtryksmåler til håndled. Blodtryksmåler får nogle med hjem af lægen eller sygehuset, hvis der skal ske en daglig observation af blodtrykket. Når observationsperioden er overstået, og du får konstateret, at der er noget galt med dit blodtryk, kan det være, du gerne vil have en blodtryksmåler hjem til. Selvom du får at vide, at der ikke er noget i vejen, kan det være en tryghedsfaktor at kunne måle det samme med en blodtryksmåler, når man bliver nervøs.

Tæl dine skridt

Vil du gerne efterleve de officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om a gå minimum 10.000 skridt om dagen, er det praktisk at kunne aflæse antal skridt via et apparat. Dette kan du evt. gøre et skridttællerarmbånd. Det skal i modsætning til en blodtryksmåler helst være på dig konstant – bortset fra i nattetimerne under søvnen – for at det fungerer optimalt. Det vil kunne tælle dine skridt mere præcist end din telefon. Desuden vil du ikke skulle ”huske på det”, som du vil være nødt til med telefonen. Et armbånd har du alligevel på hele tiden, mens en telefon ofte lægges på bordet eller lignende.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top