Hus og have

Værd at vide inden du sælger din bolig i Holstebro

Bor du i Holstebro og skal flytte i en ny bolig, måske i en helt anden by, og derfor skal sælge din nuværende bolig? Læs med her hvorfor det er en god ide at rådgive dig ved din advokat i Holstebro, inden du begiver dig ud i et boligsalg.

Når du skal sælge din bolig, er der en masse, du skal tage stilling til, ligesom når du skal købe en ny bolig. Hvad enten du sælger via en ejendomsmægler eller selv står for salget, er der en lang række papirer og dokumenter, du skal have styr på.

Derfor er det en god ide at gøre brug af en boligadvokat

Hvis du vælger at sælge din bolig gennem viaen ejendomsmægler, har du som regel denne på din side, som rådgiver dig gennem processen ved salget. Dog kan du med en advokat sikre, at købsaftalens vilkår og alle forhandlinger bliver korrekt formuleret, så der ikke opstår nogle faldgruber. Ydermere får du de juridiske dokumenter – både før, under og efter slaget – nøje gennemgået, og ikke mindst har du en rådgiver, der koordinerer diverse indfrielser og aflysninger af lån med din bank.

Hvis du derimod vælger at sælge din bolig uden en ejendomsmægler (et såkaldt selvsalg), er det endnu vigtigere, at du benytter dig af professionel advokathjælp. Gennem processen kan en boligadvokat hjælpe dig med at indhente alle de nødvendige dokumenter, så du er sikker på, at du overholder de lovmæssige krav der er stillet når man sælger sin bolig.

Boligadvokaten kan også hjælpe dig med at indhente tilstandsrapporten samt elinstallationsrapporten på din bolig, som dog ikke er et lovkrav, men kan være en god fordel for dig som sælger at fremvise ved et boligsalg.

Sidst men ikke mindst, får du professionel hjælp til udarbejdelse af købsaftalen, så alt det juridiske er på plads. Samtidig står boligadvokaten for al kommunikation med købers advokat, så alt kommer til at forløbe som det skal.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top