Rejser

6 gode grunde til at opleve verden som backpacker

Skal – skal ikke? Det kan være svært at beslutte sig for, om man skal rejse ud i verden som backpacker – specielt hvis man ikke har prøvet det før. Er det farligt? Hvordan kommer man rundt? Er det pengene værd? Hvis du står med disse overvejelser, bør du læse med her, hvor du får 6 gode grunde til at pakke backpackertasken og rejse afsted. 

Du får en forståelse for andre kulturer

Selvom fjernsynet bugner med programmer fra andre verdensdele, og du hurtigt kan lave en Google-søgning på ”Masai-folket”, så er det ikke det samme som at være der selv og opleve kulturen helt tæt på. Når man backpacker rundt i verden, vil man møde mange forskellige og spændende kulturer og folkefærd. Det vil give dig en god forståelse af den verden, vi lever i, og du vil blive klogere på, hvorfor folk lever og gør, som de gør andre steder i verden.

Du møder nye mennesker

Rejseoplevelserne bliver kun bedre, når man deler dem med andre. På en backpackerrejse rundt i verden vil du møde mange nye og forskellige mennesker, som du kan dele dine oplevelser med. Hvis du vil være garanteret en rejse sammen med andre, kan du vælge at tage på en grupperejse. Her oplever du verden i fællesskab med andre jævnaldrende og danner nye venskaber, som for nogle varer resten af livet. Hvis du vil læse mere om backpacking og grupperejser for unge, kan du klikke her.

Du bliver mere selvstændig

Man bliver langt mere selvstændig af at tage på backpacking i sit sabbatår. Det er med til at udvikle ens kompetencer, og man lærer at stå på egne ben. Mange unge rejser ud i verden som backpacker, inden de skal flytte hjemmefra. Det er et godt springbræt til voksenlivet, hvor du lærer meget om sig selv. Der skal træffes en del beslutninger på egen hånd, hvilket gør en stærkere i svære situationer. Derudover er man langt væk hjemmefra og fornemmer hvordan det er, at være langt væk fra sine forældre i længere tid. 

Du får minderige oplevelser

Det kan godt være, at ordsproget ”at rejse er at leve” er ved at være rimelig kliche, men om ikke andet er det sandt. Når du rejser, mærker du virkelig, at du lever. Fri for bekymringer, stress og kedelige rutiner. Du har al den tid, du har har brug for til at suge oplevelserne til dig og gøre de ting, du altid har drømt om. Tid til at skabe minder, som du kan tage frem, når du har brug for et smil på læben. Det er hele essensen af at rejse. Livet kan alt for hurtigt komme til at handle om forventninger og pres fra alle sider. Derfor er det godt at stoppe op og komme lidt væk fra det hele på en backpackerrejse ud i verden.

Du forbedrer dine sprogkundskaber

En af de helt store bonusser ved at rejse rundt i verden som backpacker er, at du forbedrer dine sprogkundskaber. Når man rejser, falder man hurtigt i snak med andre backpackere på de hostels man bor på. Her er der ofte hyggelige fællesarealer, som indbyder til hyggesnak over en øl eller to. Derfor kan man nærmest ikke undgå at blive bedre til engelsk, spansk, tysk eller hvilket fjerde sprog, man nu har mod på at begive sig ud i, når snakken falder henover bordet.  

Du udvider din horisont

Man kan hurtigt komme til at gå rundt i den samme lille osteklokke herhjemme i Danmark. Det er de samme mennesker, man møder, de samme ting man spiser, de samme arbejdsopgaver og de samme programmer, der kører i fjernsynet uge efter uge. Derfor er det godt at rejse ud i verden og få noget luftforandring. Der vil blive vendt op og ned på den trivielle hverdag, hvilket er et sundt og for mange tiltrængt afbræk. Man udvider sin horisont, når man oplever, hvordan de lever andre steder i verden. Det er med til at sætte livet i perspektiv og medvirker ofte til, at man i højere grad værdsætter det, man har.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top