Hus og have

Bliv sundere ved at prioritere din nattesøvn

Sundhed er et vidt begreb, som dækker over mange forskellige aspekter af tilværelsen. God kost, motion og livsglæde kædes ofte og med god grund sammen med et sundt liv. De fleste er ligeledes begyndt at blive klar over, hvor stor en rolle også søvnen spiller for sundheden. Det drejer sig om den mentale såvel som den fysiske sundhed. Når du sover, lader din krop op og reparerer sig selv. Dagens indtryk bearbejdes og lagres i din hukommelse. Du bliver smukkere, gladere og friskere, når du sover godt og nok og er udhvilet. Her vil du få gode råd til, hvordan du kan prioritere din nattesøvn, så du har du optimale betingelser for en god nattesøvn.

Hvad ligger du på?

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan du ligger i din seng. En elevationsseng eller en anden god seng kan gøre underværker; særligt hvis du har problemer med bevægeapparatet. En topmadras er ligeledes vigtig for komforten. Topmadrasser findes i mange udgaver til forskellige senge. En god seng skal være behagelig at ligge i og samtidig sørge for, at du ikke spænder i nakke, skuldre og ryg. Det er forskelligt fra person til person, om der foretrækkes en hård eller en blød madras. Vælg det, du har brug for eller synes bedst om.

Hvordan er dit soveværelse og dine aftenrutiner?

For at opnå en optimal søvn kan det anbefales at lufte godt ud i soveværelset, før du går i seng. At have mørklægningsgardiner i rummet er også en god idé, for kroppen har brug for mørke for at kunne restituere. Kast også et kritisk blik på dine aftenrutiner, og overvej, om du kan blive bedre til at komme i seng i ordentlig tid. Det kan være, du vil have gavn af en aftensnack, der fremmer søvnen. Det er eksempelvis fødevarer, som indeholder protein, såsom yoghurt, nødder eller mælk.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top