Hus og have

En genvej til sundhed med disse køkkenmaskiner

Mangel på tid er et klassisk moderne problem, som rigtig mange danskere kæmper med hver eneste dag. En anden problemstilling vi også ser hos rigtig mange børn og voksne er usunde kroppe. Man kan argumentere for, at manglen på tid delvist er skyld i den overvægt og den generelt sløje folkesundhed, vi ser her i landet. Det tager tid at dyrke motion, det tager tid at lave mad fra bunden og det tager tid at nyde maden om middagsbordet i selskab med hinanden.

Hurtige grønne løsninger

Forarbejdet mad er næsten altid lig med usund mad. Når vi køber os til hurtige måltidsløsninger får vi ofte meget mere fedt, salt og kalorier, end hvis vi selv havde lavet maden fra bunden derhjemme. Der er heldigvis kommet en del produkter på markedet, som rammer disse problemer på kornet. Altså manglen på tid til selv at lave sund mad. I næsten alle supermarkeder kan man købe skyllede og forberedte grøntsager, som man lynhurtigt kan integrere i sine måltider. Revede gulerødder, blomkålsris og squashstrimler er efterhånden blevet et hverdagssyn, når vi er ude at handle.

Efterlign de grønne convenience-løsninger derhjemme

Hvis du er vild med disse løsninger og benytter dig af dem ofte, så kan det meget bedre betale sig at lave dem selv derhjemme. Med en foodprocessor kan du lynhurtigt rive diverse grøntsager i fine stykker, som du kan anvende i gryderetter, salater eller andre spændende retter. I en foodprocessor kan du også lave is af frossen frugt bær ved at køre det sammen med yoghurt, mælk eller plantemælk og evt. lidt vanillesukker, hvis du godt kan lide det ekstra sød. Det vil altså spare dig for meget tid og mange penge i længden at købe en foodprocessor, hvis du ellers er vant til at købe dig til forberedt grønt, men det kræver selvfølgelig, at du betaler for maskinen her og nu. Hvis du har brug for hjælp til at finansiere købet, kan du lån penge – og du vil med tiden finde ud af, at investeringen kan betale sig på den lange bane.

Drik det grønne guld dagligt og oplev øget velvære og sundhed i din krop

En anden maskine som kan øge dit frugt- og grøntindtag derhjemme er en god blender. Gør det til en vane at lave grønne smoothies hver dag, så du sikrer, at du selv og din familie får nogle gode næringsstoffer indenbords. En god blender koster lidt men til gengæld kan du droppe vitaminpillerne, hvis du med de grønne smoothies bliver dækket ind på vitaminfronten. Det er nemt at tage et kviklån til at betale din nye blender med, hvis du må have den her og nu. Kun din fantasi sætter grænser for, hvad du kan putte i en grøn smoothie. Husk at lave en base af frugt, så den bliver sød og lækkert. Især banan fungerer godt, men pære kiwi og appelsin er også lækre. Herefter kan du putte spinat, gulerødder og frossen broccoli i – eller hvad der nu ellers er dine favoritter, når det kommer til frugt og grønt.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top