Øvrigt

Få en synsprøve og slip for hovedpine og røde øjne

Synet er en af de mest brugte sanser, da vi indtager alle mulige indtryk med øjnene og vurderer situationer ud fra det. Vi bruger dem til at læse, se film og orientere os i trafikken. Derfor kan det være til stor gene, hvis synet begynder at svigte og tingene bliver uskarpe. Det sker ofte, når man bliver lidt ældre.

 

Det kan også være, at du døjer med hyppig eller konstant hovedpine. Det kan være et signal om, at dit syn er ændret, fordi hovedpine kan skyldes anspændte øjne, hvis du kniber dem sammen for at se bedre. Så er det på tide at komme til en synsprøve ved en optiker.

 

Sådan foregår en synsprøve

En synsprøve udføres af en optiker. Det foregår således, at optikeren gennem 21 test med forskellige slags glas, som du skal læse en bogstavtavle igennem for at afdække problemet. Samt en konsultation omkring dine vaner inden for fx læsning og arbejde.

 

De resultater en optiker når frem til under synsprøven er blot tal, der indikerer hvor godt og hvilken type dit syn er. Et normalt godt syn er 6/6, er det derimod 6/18, betyder det, at det en med almindeligt syn kan se 18 meter frem, må kun være 6 meter væk for at du kan se det tydeligt.

Hvornår kan jeg få foretaget en synsprøve?

Du kan som udgangspunkt altid gå ind og få taget en synsprøve, hvis du føler, at der måske er noget galt med dit syn og du har behov for briller af den eller anden art. Måske har du allerede briller, og vil bare gerne sikre dig, at de stadig passer til dit behov. Det er en fornuftigt, da dit syn ændrer sig med alderen. Er du over 40, er det endda tilrådet at få foretaget en synsprøve hver andet år.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top