Mode

Gør barnet klar til udendørs aktivitet i de kolde måneder

Du kender det måske – dit/dine barn/børn har været ude og lege i flere timer, og så opstår problemerne. De fryser, de er fyldt med skidt og har revet hul på knæene. Med den rigtige beklædning, kan du hurtige komme problemerne til livs, samtidig med at de ser smarte ud!

Efterår og delvist forår

Det danske vejr i disse årstider, kan være noget af et puslespil at finde ud af. Så hvad gør man, når det både kan være kuling, blæsevejr og solskin samtidig? Så bør du overveje at kigge på termotøj til dine børn. Termotøj sørger for en god bevægelighed, samtidig med at den isolerende effekt ikke er så robust, at man omkommer. Der er en god balance i varmefordelingen, når man bærer termotøj, hvilket både er en fordel i naturen og på legepladsen. Termotøj kan fås i et hav af forskellige farver, så det er ikke et problem at finde dit barns favorit.

Selvom isoleringen ikke er den hårdeste, så får du stadig den kuldeafvisende effekt, som der er brug for. Hvis det ikke kan lade sig gøre at komme af med varmen igen, vil det simpelthen ikke opnå den samme komfort i brug. Der er selvfølgelig stadig ikke nogen garanti for at der ikke kommer huller på knæene, men man får altså en beklædningsgenstand, som er tilpasset netop til at opholde sig udendørs.

Vintermånederne

I vintermånederne, er det mere anbefalelsesværdigt med en god klassisk vinterjakke, med nogle skibukser til. Derudover kan det også kombineres i en flyverdragt. I disse måneder er det nok ikke lige hver dag man kommer på legepladsen, men så kan det være godt med nogle tips til beklædningen når der skal hentes juletræ, eller leges snekamp. Med vinterjakker, skibukser eller flyverdragt, så mister man dog noget på bevægeligheden. Disse stykker tøj er oftest tungere at have på, da der naturligvis skal være noget mere varmeisolering.

Den ekstra isolering er dog yderst nødvendig. De seneste år i Danmark har vi haft meget lange og kolde vintre, som også har været helt hen i april. Der har været minusgrader og is på vejene igennem store dele af foråret, hvilket man tit ser gør folk forkølede, fordi de tror det er sommer hver gang solen titter frem.

Accesories

Der er en god håndfuld af tøj du kan bruge ekstra, hvis det er nødvendigt. Brug blandt andet:

  • Hue og hovedbeklædning
  • Handsker og luffer
  • Halstørklæder
  • Halsedisser
  • Striksokker

Afhængigt af årstiden, bør du også overveje hvordan børnenes accesories står til. Der kan være stor forskel på form, tykkelse og kvalitet generelt. Det kan sagtens være nødvendigt med handsker i efteråret, men nok ikke nødvendigvis vinterhandsker. Gør nogle gode overvejelser omkring hvor meget varme der er nødvendigt i forhold til situationen.

Det gælder ikke kun for handskerne, men også huer, halsedisser, tørklæder osv. Når du har fundet den rette kombination af tøj, føler dit barns sig 100% bedre tilpas. En udendørs oplevelse kan i den grad gøres mere fornøjelig på den måde.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

To Top