Mode

Strikning – hoppyen, der aldrig går af mode

Strikketøjet har altid været meget fremme i de danske hjem. I alt fra ungdomsboliger til parcelhusvillaer og plejehjem er det utrolig populært at strikke. I en travl hverdag hvor arbejde og andre praktiske gøremål fylder meget, er der mange, der finder ro og afslapning i strikketøjet. Strikning som hobby er også en god mulighed for at udfolde sig kreativt – uanset om man er begynder eller øvet.

 

Ren afslapning i en travl hverdag

Mange strikker, fordi det er hyggeligt, fordi de godt kan lide at have små projekter i gang og/eller, fordi det er udfordrende. Undersøgelser har sågar vist, at det at strikke kan have en form for mediterende effekt. Hjernen kan nemlig koble af samtidig med, at man skal være opmærksom på hændernes arbejde. Når du strikker, udfolder du dig kreativt på en afslappende måde, hvilket kan have en nærmest terapeutisk virkning. Mangler du inspiration til et nyt projekt så find lækre strikkeopskrifter på nettet.

 

Du kan strikke, mens du bare sidder stille og roligt i sofaen, mens du ser fjernsyn, når du hygger med venner og familie, eller når du er på farten. Er du nybegynder, kan du starte med mindre projekter som halstørklæder og håndklæder og senere hen begynde at udfordre dig selv med trøjer, sjaler og så videre.

 

Garn, strikkepinde og strikkeopskrifter

Ønsker du at lære at strikke, eller mangler du inspiration til dit næste projekt, findes der næsten uendelige strikkeopskrifter og guides. Strikkeopskrifterne er rigtig gode at følge, så du virkelig kan slå hjernen fra og bare lade hænderne arbejde.

 

En strikkeopskrift er dog ikke helt nok. Du skal også have det rigtige garn, og de rigtige strikkepinde, inden du går i gang med dit første eller næste projekt. Både når det gælder garn og strikkepinde, skal du sørge for at købe noget, der er særlig godt til lige netop det, du skal strikke. Det kan være en god idé at få nogle gode råd med på vejen. Der findes heldigvis masser af vejledning i de forskellige garnbutikker eller på internettet.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

To Top