Øvrigt

Gør bilen sommerklar

Vinterkulden har i skrivende stund fortsat sit tag i os, men inden længe gør foråret sin entré, hvilket er ensbetydende med, at det igen bliver tid til at skifte vinterforanstaltningerne ud. Her tænkes der bl.a. på bilen, som skal have påmonteret sommerdæk, så den er klar til at gå sommeren i møde. Det kan dog virke en smule uoverskueligt at forholde sig til de mange ting, som man bør være opmærksom på ift. dækskiftet. Hvis du læser med i det nedenstående, kan du imidlertid blive lidt klogere på de forskellige forhold.

Find de rigtige dæk

Det lyder almindeligvis, at sommerdækkene skal påmonteres, når temperaturen er over 7 grader, hvilket nogenlunde plejer at falde sammen med april. Hvis du skal ud og investere i nye af slagsen (såfremt dine nuværende sommerdæk ikke har de anbefalede 3 mm. slidbane tilbage), er det en god idé at være opmærksom på, at dækkene først og fremmest passer til din bil hvad angår trykbelastning og tophastighed. Tjek bilens instruktionsbog eller find information på nettet omkring passende dæk til netop din bil. I samme ombæring bør du også undersøge forskellige bedst-i-test sites, som kan guide dig i den rigtige retning til en dækproducent, du stoler på. Mangler du et par kroner til nye dæk, kan du bl.a. finde lånemuligheder via hurtigudbetaling.dk.

Montering af dæk

Hvis du har en smule erfaring på området, kan du give dig i kast med at påmontere dækkene på egen hånd. I den forbindelse skal du især huske på at bruge de specialiserede bolte, som hører til fælgene. Disse skal efterspændes – navnlig når det gælder alufælge. Husk at krydsspænde boltene og så meget som muligt, så du undgår skævheder. En korrekt montering af dæk er i høj grad et spørgsmål om sikkerhed, så hvis du er det mindste i tvivl, bør du søge hjælp hos et autoværksted. Husk også at pakke vinterdækkene forsvarligt væk.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top