Øvrigt

Sådan finder du den perfekte symaskine

Der findes hundredevis af symaskiner på markedet, og derfor kan det være svært at finde en, der passer til det, du skal bruge den til. Der findes mekaniske og elektriske symaskiner, og foruden disse to typer findes der forskellige mærker, modeller og de har forskellige funktioner. For at gøre det hele lidt nemmere, får du her en guide til, hvordan du finder den symaskine, der passer bedst til dig.

Mekanisk symaskine

En mekanisk symaskine er den type maskine, de fleste vil kalde for traditionel. Den har intet display, så du vælger stinglængde, søm og sømbredde mekanisk, oftest ved hjælp af et eller flere hjul, du kan dreje på. Den klassiske mekaniske symaskine skal derfor indstilles af brugeren, som skal vide, hvilke sting der er gode til bestemte projekter.

Elektronisk symaskine

En elektronisk symaskine er en mere moderne version af den traditionelle maskine. Den har oftest flere funktioner end den mekaniske type, og den er for mange mennesker nemmere at indstille. Symaskinen kommer nemlig med en række forskellige knapper og et display, og ud fra disse trykker du på et nummer, så maskinen selv indstiller ændringerne. Disse ændringer kan eksempelvis være stinglængde og -bredde. Den elektroniske maskine er også kendt for at være bedre til at lave pæne søm og sting, da dens elektronik gør, at den nemmere flytter stoffet korrekt.

Skal jeg vælge en mekanisk eller elektronisk maskine?

Begge typer kan være fantastiske maskiner, og valget kan kun tages af den, der skal bruge en maskine. Det kommer nemlig an på, hvad du er mest tryg ved. En mekanisk symaskine kan derfor være lige så god som en elektronisk maskine. Begge typer kræver nemlig, at du sætter dig ind i maskinen og dens funktioner, før du begynder at sy. Alligevel er en tommelfingerregel, at du skal vælge en elektronisk maskine, hvis du syr meget, der skal have fine sting, mens en traditionel maskine er god nok til husbehov.

Ekstrafunktioner

Både traditionelle og mekaniske maskiner kommer med forskellige ekstrafunktioner. Disse kan være med til at afgøre, hvilken maskine, du skal anskaffe dig. Nogle maskiner er eksempelvis ekstra gode til at sy i tunge stoffer som cowboystof og læder, mens andre maskiner er bedre til at sy i fine stoffer som silke og satin. Derudover har symaskiner en række forskellige praktiske funktioner. Nogle maskiner kommer med et bedre lys end andre, som er god til de mennesker, der ikke ser så godt. Andre maskiner kommer med automatiske funktioner så som nåletråder og hæftefunktion. Disse funktioner kan være gode til dem, der syr mange projekter.

Når du skal købe maskinen

Inden du tager til en forhandler eller begynder at søge på nettet, er det en god idé at gøre dig klar, hvilke funktioner du har brug for. Jo flere informationer, du kan give forhandleren, jo større er sandsynligheden for, at du finder en symaskine, der passer til dit behov. Derudover er det en god idé ikke at gå på kompromis, så maskinen kun har halvdelen af de funktioner, du har brug for.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top