Hus og have

Hvilket slags gulv bør du vælge?

Annoncør: Tæppeladen

 

Det er nemt at tænke, at et gulv vel bare er et gulv, og at det kan være lidt ligegyldigt, hvilket slags gulv du vælger til boligen. Men sådan er det altså ikke. Der findes faktisk virkelig mange forskellige slags gulve, og de har alle sammen forskellige udseender, samtidigt med at de er praktiske på hver deres måde. Det er heller ikke sikkert, at alle gulve i hele huset skal være ens, da nogle gulve f.eks. ikke tåler fugt, og dermed på ingen måde er egnede til at blive lagt på dit badeværelse.

 

Er gulvtæppet noget for dig?

Der er ret forskellige holdninger til gulvtæppet, hvis man spørger rundt omkring i det danske land, måske mere end du vil opleve med nogle andre slags gulve. Det er nok lettest for dig at finde ud af, om et gulvtæppe er noget for dig, hvis nogle af fordelene bliver stillet op.

For det første er gulvtæppet et af de bedre gulve, når det kommer til isolering, og det holder virkelig godt på varmen. Derudover er det naturligvis også noget blødere at røre ved end andre gulve, og det kan være en fordel i nogle situationer. Det er heller ikke det dyreste gulv, du vil finde på markedet, og du vil have rig mulighed for at finde mange fine billige gulvtæpper.

 

Hvis rengøringen skal være så nem som muligt

Det kan også være, at du egentlig er ligeglad med, hvordan gulvet ser ud og hvad det koster, men at det bare skal være nemt at gøre rent. Det kommer naturligvis an på, hvordan nem rengøring defineres, men det kan i hvert fald give dig nogle bedre nedsnævringer om, hvad du leder efter. F.eks. er laminatgulve ofte meget nemme at gøre rent, og kræver ikke mere end en støvsugning og en gulvvask i ny og næ – så det burde være til at klare.

 

Trægulve eller ikke trægulve

Nogle af de gulve der er allermest populære, og har været det i noget tid, er trægulvene. Men igen er det ikke så nemt som bare at sige et trægulv, fordi der også findes flere forskellige slags trægulve.

Her kan du f.eks. skelne imellem lakerede trægulve, som giver dig et meget glat og poleret udseende i boligen – og så de ulakerede trægulve, som måske er lidt mere rå og robuste, som kan være med til at skabe et helt andet udtryk i boligen.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top