Øvrigt

Laboratorieudstyr får alle eleverne med i undervisningen

Alle børn er forskellige og på samme måde er der være forskellige måder at tilegne sig viden på. Det er dog meget naturligt, og det bliver tilgodeset i folkeskolens store udbud af fag, der har forskellige metoder og redskaber til at få eleverne til at forblive interesseret og få noget ud af undervisningen. Læs mere her om vigtigheden af det nødvendige laboratorieudstyr for at få en motiverende undervisning.

Naturvidenskab får alle med

Enhver lærer vil kunne kende sig enig i, at der i en klasse er mange forskellige børn og unge, der hver har deres måde at få tilegnet sig viden på. En gruppe har det bedst med at få det visualiseret og på denne måde at få en bredere forståelse. Hvorimod der er andre, som har det bedst med at læse og selv kunne skabe sammenhæng ved at lytte og supplere selv. Der er dog også en gruppe, der har brug for at have arbejdet i hænderne. Det er en mere håndgribelig metode, der specielt arbejdes med i naturfagene.

 

I naturfagene er der plads til at røre og arbejde med noget uden, at man nødvendigvis skal sidde helt stille og lytte. Der er en mere undersøgende og kommunikativ tilgang til fagene, der både ses i biologi, fysik og geografi. Ligeledes formidles der viden omkring den verden, som vi alle er del af. Det er mere videnskabelig og der er også muligheden for at finde svar på spørgsmål istedet for mere fortolkende fag.

 

Laboratorieudstyr giver en motiverende undervisning

Naturfagene lægger op til en mere motiverende undervisning, da eleverne er mere med i undervisning i form af en mere eksperimenterende måde. Det er dog helt centralt, at der er det nødvendige laboratorieudstyr til rådighed for at skabe en understøttende læring. Det vil give de bedste resultater for både lærer og elever. Her er det vigtigt, at skolerne vælger ud fra kvalificerede forhandlere såvel som vælger det rigtige udstyr. Her er følgende meget relevant

 

  • Reagensglas
  • Konisk kolbe
  • Dataopsamlere

 

Reagensglas er helt uundværlig for enhver kemiker både i undervisningen men også i det virkelige erhvervsliv. Det anvendes til at analysere og måle væske eller lignende, og de giver en høj sikkerhed og tilgængelighed. På samme måde vil det være udstyr, hvor elever kan være mere med under de rigtige forhold. Det giver plads til at være undersøgende og opdagende.

 

På samme måde som reagensglas, så er det muligt for eleverne at deltage mere i undervisning med en konisk kolbe. Det er laboratorieudstyr, hvor der kan blandes væsker i passende mængder og skabe sammenhæng. Igen er det med til at skabe sikkerhed for elever og lærer.

 

I den moderne og teknologiske verden er det blevet essentielt, at man arbejder med dataopsamling på forskellig vis. Det er relevant, og eleverne vinder gavnlige evner ved at arbejde med dataopsamling allerede i en tidlig alder. Inden for dataopsamlere er der et bredt udvalg af laboratorieudstyr, der går under kategorien. Her vil man som skole, kunne udvælge afhængig af undervisningsforløb og behov.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top