Øvrigt

Prøv en poke bowl fra Hawaii

Annoncør: Olioli

Har du hørt om poke bowls? Det er en super lækker spise, som kommer hele vejen fra Hawaii, og nu har den også indtaget lille Danmark.

Den sunde og farverige ret sender straks tankerne til hav og strand.

‘Poke’ er et hawaiiansk ord, og det betyder ‘at skære’. Det giver god mening, når du ser, hvordan lækre poke bowls bliver konstrueret.

Sushi eller salat?

Ja, det er svært at putte dem i en kategori, for de er noget helt for sig selv. En poke bowl er nemlig en slags mellemting mellem sushi og salat. Den består af sprøde grøntsager, frø, ris og andet godt skåret i skiver og tern. Det hele toppes traditionelt med rå fisk i tern, og heraf kommer sammenligningerne med sushi.

Det er ofte tun og laks, som man putter på toppen af retten, men mange steder tilbyder også kylling eller oksekød som topping på dine poke bowls.

Fleksible ingredienser

Mange steder tilbyder endda, at man selv sammensætter sin ret, så den bliver, lige som man ønsker. Det er godt for både den kræsne og den eventyrlystne kunde.

Fleksibiliteten gør det nemt at konstruere en ret, som alle kan lide. Du kan prøve dig frem med forskellige slags sauce, frø og grøntsager og finde lige den sammensætning, som passer bedst til dig og dit humør. Måske skal den være spicy den ene dag og mild den næste? Det kan være, at du kører veganske mandage, og at du så skal prøve en med tofu?

Lav din egen poke bowl

Når du har prøvet lidt forskellige poke bowls fra professionelle steder, så kan du jo eksperimentere med at lave din egen derhjemme. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Mange fiskehandlere sælger fisk, som kan bruges rå til sushi og poke bowls, men husk at fortælle fiskehandleren hvad du skal bruge fisken til. Så er du sikker på, at kvaliteten og smagen er i top.

En traditionel base til en poke bowl er ris, men hvis du ønsker at skære ned på kulhydrater, så kan du erstatte de hvide ris med blomkålsris. Ønsker du ekstra protein i din poke bowl, så kan du for eksempel erstatte ris med quinoa.

Drøm dig væk til varmere himmelstrøg

Der er ikke noget som en lækker ret fra Hawaii, der får en til at drømme sig væk til varmere himmelstrøg. Tag poke bowls med hjem til aftensmad på en kedelig, grå tirsdag, og oplev hvordan oplevelsen transporterer dig til hvide sandstrande og frodige bjerge.

Det kan være, at I skal finde en film, der foregår på Hawaii, og så kan I lave en hel tema-aften ud af det derhjemme. Det kan være en super hyggelig måde at prøve noget nyt på.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top