Øvrigt

Sådan klarer du dig igennem tiden med stigende priser

I disse dage bliver vi alle berørt af de stigende priser på brændstof og fødevarer, og da det kan være svært at undvære de to, og særligt sidstnævnte, udgifter i hverdagen, er der intet andet at gøre, end at finde pengene andetsteds i budgettet.

I denne artikel får du vores bedste råd til, hvordan du klarer dig igennem denne periode, hvor alting ser ud til at blive dyrere dag for dag.

Læg et budget

Lad os starte med at slå fast, at det ikke er specielt sjovt at lægge budget. Alle, der har prøvet at rode med et regneark, vil vide, at det ikke er specielt inspirerende at stirre i timevis på de mange hvide felter i Excel. Sagen er dog den, at det er ganske vanskeligt at få styr på udgifterne i det daglige, hvis ikke man har et overblik over, hvor pengene ender hver måned.

Første skridt er derfor at sætte sig ned (og tage en dyb indånding!), hvorefter samtlige indtægter og udgifter skal bogføres i et regneark, så du til sidst kan se, om du kan forvente et over- eller underskud i slutningen af måneden.

Du kan betragte det lidt som at drive virksomhed, hvor man også nødvendigvis skal have styr på udgifter og indtægter. Forskellen er dog, at du ikke får Skattestyrelsen på nakken, hvis tallene ikke går op.

Skær det overflødige fra

Når du har fået styr på budgettet, vil du relativt nemt kunne se, hvor det giver mening at skære ned på udgifterne.

Mange af os er ikke klar over, hvor mange penge vi bruger på fx streaming hver eneste måned, fordi pengene forlader kontoen helt automatisk – så måske der er penge at spare her.

Du kan også tage et kig på dine forsikringer, som måske kan erhverves billigere hos et andet forsikringsselskab, og din a-kasse kan måske også gøres billigere, hvis du vælger at skifte (helt gratis!). Hos a-kasse-guiden.dk kan du finde en oversigt over billige a-kasser.

Forøg din indtægt

Hvis det ikke kan lade sig gøre at minimere udgifterne, kan du altid forsøge at maksimere indtægterne. Den oplagte måde at gøre dette på, er ved at bede din chef om mere i løn. De stigende leveomkostninger er en ganske legitim grund til at bede om en lønforhøjelse, men det er alligevel ikke sikkert, at din overordnede går med til det.

Er det økonomien virkelig presset, kan du også overveje at få dig en yderligere indtægt udover din primære. Det kan dog være et hårdt med to jobs, så det er næppe et ønskescenarie.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top