Øvrigt

Tips til at spise sundt i hverdagen, hvis du bor alene

Ender du ofte med at bestille en pizza, tø noget frysemad op eller lave kopnudler til aftensmad, når du kommer hjem efter en lang dag? Hvis du bor alene, er der stor sandsynlighed for, at du netop har nikket genkendende for dig selv. For mange singler er madlavningen ikke en høj prioritet, og mange vælger den hurtige vej til aftensmadsmåltidet. Selvom disse hurtige muligheder kan være fine indimellem, er det vigtigt at spise varieret – og det behøver ikke at være svært. Her er nogle tips til, hvordan du kan spise lidt sundere i din hverdag

Sæt en hyggelig stemning, når du laver mad

Hvis du synes madlavning blot er en sur pligt, så er der altså hjælp at hente! I stedet for at tænke på det som en byrde, kan du faktisk gøre madlavning til et hyggeligt projekt, hvis du sætter den rigtige stemning for dig selv. Prøv for eksempel at sætte din yndlingsplayliste på og dans lidt rundt i køkkenet mens gryderetten koger. Eller at lytte til din yndlingspodcast, mens du snitter løg. Hvis du gør din madlavningstid til kvalitetstid med dig selv, kan det være du endda ender med at sidde hele dagen og glæde dig til at skulle hjem og lave mad til dig selv.

Planlæg ugens måltider på forhånd

At planlægge ugens måltider kan virke umiddelbart virke uoverskueligt, men i virkeligheden kan det ende med at gøre din hverdag meget nemmere. Hvis du én gang om ugen sætter dig ned og skriver indkøbsliste og køber ind til alle ugens dage på én gang, kan du både spare tid, leve meget billigere og sænke dit madspild. En anden måde at gøre dette på kunne være at prøve en af de lækre måltidskasser til singler. I kasserne får du blandt andet en masse lækre sæsongrøntsager og inspiration til nye lækre opskrifter, som du kan prøve af.

Inviter familie og venner

At lave mad til nogen er noget nær en kærlighedserklæring, så prøv at gør det til en hyggelig tradition at invitere din familie eller et par venner til middag på en hverdag. Selvom du efter disse tips helt sikkert kommer til at holde af at lave mad til dig selv, kan det indimellem også være hyggeligt at glæde andre med din nyfundne madlavningsglæde.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

To Top