Erhverv

Sådan optimerer du dine chancer til en jobsamtale

ANNONCE

Synes du, at det virker som en uoverskuelig opgave at finde et job? Det er der mange, der kan have en følelse af, men der er heldigvis mange måder at give sig selv en større motivation og selvtillid ved jobsøgning. Det kan du læse mere om her.

Job i dit område

Det første sted, du kan starte, er at finde ud af, hvilke erhverv der tilbydes arbejde i i dit nærområde, og om du kan se dig selv i et eller flere af dem. Hvis ikke du kan det, kan du blive nødt til enten at skulle bruge mere tid på transport eller at flytte tættere på din arbejdsplads. Du kan for eksempel læse om erhvervslivet på denne netavis, der både informerer særligt meget om Holbæks nyheder, men også generelt om Danmarks.

Vær bevidst om dine relevante kompetencer

Det er nærmest mere ualmindeligt at tage til jobsamtale uden at være nervøs, end det er at komme en smule anspændt til samtalen. Det er en helt naturlig reaktion, fordi der er meget på spil, og det er det førstehåndsindtryk, der kan være med til at afgøre, om du får jobbet.

Vil du gerne forberede dig, så du kan være så veloplagt og sikker på dig selv og din præstation til jobsamtalen som muligt, er der flere måder at gøre det på. Hvis du har været til jobsamtaler, der har givet dig medvind førhen, kan du evaluere, hvad du gjorde rigtigt til den jobsamtale. Har du været til nogle jobsamtaler, der ikke gav dig jobbet, kan du ligeså evaluere, hvad du kan forbedre i din tilgang til din næste jobsamtale.

Et sidste tip til din forberedelse er at søge viden omkring virksomheden, som du søger job hos. Derudover kan du med rette genlæse din jobansøgning samt jobbeskrivelsen, så du ved, hvad du har at tilbyde til netop denne stilling.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top