Øvrigt

Sådan kommer du ovenpå på en dårlig dag – 3 hurtige (og alternative) tips

Indholdet i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med virksomhederne Laura Thomsen og Sensetik. Artiklen kan indeholde betalte links.

Vi ved alle sammen, hvordan det er at have en dårlig dag. En dag, hvor intet rigtig spiller, og hvor humøret er svingende eller måske endda helt nede i kulkælderen. Sådanne dage kan både komme ud af det blå, men de kan også skyldes konkrete oplevelser eller episoder. Uanset, hvad der ligger til grund for dine dårlige dage, findes der ingen dårlige dage, som er mere berettiget end andre. Tværtimod. Vi skal alle sammen have plads til dårlige dage.

Men hvad kan man egentligt gøre for at gøre den dårlige dag bedre, eller måske endda komme helt ovenpå igen? Nogle vælger at shoppe online og forkæle sig selv med luksuriøse ting hos eksempelvis Laurathomsen.dk, andre tager en tur i wellness, men nogle tredje ser en film på sofaen derhjemme. I denne artikel kommer vi med 3 hurtige (og alternative) tips til ting, der kan gøre din dårlige dag bare lidt bedre.

Gå- eller løbetur med podcast eller musik i ørene

Frisk luft er en vinder – hver gang. Både kroppen og hjernen har godt af frisk luft, og en gå- eller løbetur i den friske luft og flotte, rene natur kan bidrage med nye perspektiver på noget eller tanker omkring ting. Det kan dog indimellem virke uoverskueligt at skulle ud blandt mennesker og forholde sig til andre, og derfor kan det være en rigtig god idé at afskærme sig en smule med musik eller podcast. Begge er gode til at afskærme dig fra trafiklarm og andre menneskers samtaler, men de er også gode til at skifte fokus fra dét negative, som måske fylder i hovedet.

Drik en kop kaffe med dem, du holder af

Hvis du har overskud til det, kan du også høre om en ven eller veninde har tid til at mødes over en kop kaffe, te eller noget andet. Det kan være rigtigt rart at snakke om dét, der trykker, men indimellem kan man også få nok, og det kan være rart at komme lidt væk fra det. Hvad end du ønsker at snakke om det eller ej, er dét at mødes med en veninde eller ven over en kop kaffe, og måske et stykke kage, noget der bidrager på den positive skala. Du får nemlig talt ud eller skiftet fokus for en stund, og begge dele kan være lige dele befriende.

Sensetik terapi – Lær dig selv bedre at kende
Oplever du generelt at have flere dårlige dage eller perioder? Så kan det være en fordel at overveje terapi. Sensetik terapi er en dybdegående terapiform, hvor der både arbejdes med krop og sind. Du kan både gå i individuel terapi med problematikker, du har kæmpet med længe, eller akutte kriser som opstår ud af det blå. Ligeledes kan du også gå i parterapi med din partner, hvor I gennem kontakt, ansvar og god kommunikation forhåbentligt kan komme hinanden nærmere igen. Sidst men ikke mindst er der også psykoterapi i grupper, hvor du sammen med andre opdager den helt særlige styrke ved at være sammen med andre om arbejdet med sine problemer.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top