Øvrigt

Skikke, der er gode at kende, når du køber begravelsesblomster

Ligesom ved mange andre begivenheder hvor der er blomster involveret, er der skikke, som man bør følge, når man står over for at skulle købe bårebuket. Læs videre neden for og bliv klogere på, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger blomster til en begravelse.

Står du og mangler begravelsesblomster til en forestående bisættelse eller begravelse, kan du finde en bårebuket her hos Bloomit.

 

Hvor stor skal en bårebuket være?

Selv om størrelse i mange henseender ikke betyder alt, så spiller den en rolle, når der er tale om begravelsesblomster. En tommelfingerregel lyder, at jo tættere du var på den afdøde, jo større skal bårebuketten være. Det giver mening på den måde, at eftersom man var tæt knyttet til afdøde, så må man også være villig til at bruge en god sjat penge på en smuk sidste hilsen.

Forestil dig, at den nærmeste familie og de tætte venner dukkede op med bittesmå bårebuketter. Det ville se underligt ud, og de andre tilstedeværende vil nok tænke, hvorfor de pårørende ikke har købt større buketter.

Omvendt behøver man ikke købe en overdådig bårebuket, hvis man kun kendte afdøde perifert. Her gælder ikke helt samme tommelfingerregel, som hvis man var tæt på afdøde, for ønsker man som perifert bekendtskab at medbringe en kæmpestor begravelsesdekoration, så vil de andre tilstedeværende højst sandsynligt ikke kigge skævt til en. De vil nok tænke, at det er en smuk gestus.

 

Hvilke farver må en bårebuket indeholde?

En begravelse eller bisættelse er en sørgelig begivenhed, og for mange er det vigtigt, at sorgen bliver udtrykt med mørke farver. Dette ses især på begravelsesgæsternes tøj, hvor det er god skik, at man dukker op i sort eller mørkt tøj.

Skikken med mørke farver gælder dog ikke blomster af gode grunde. Blomster er af natur farverige, og selv om det er muligt at købe sorte blomster, så vælger mange at tage farverige buketter med. Her bør man dog være opmærksom på, at ens buket ikke er for sprudlende og for lys i farverne, da nogle ville tænke, at en livlig buket er upassende til en begivenhed, hvor et menneske er gået bort.

Men kendte man afdøde, og vidste man, at vedkommende elskede farverige og lyse blomster, så kan man udtrykke sin sidste respekt ved at tage en buket med, som afdøde ville have elsket.

 

Hvilke typer blomster skal man holde sig fra?

Der er megen overtro forbundet med blomstersymbolik, og vil man være på den sikre side og undgå at fornærme pårørende, kan man altid købe roser. Roser er et nærmest universelt symbol på kærlighed, uanset hvilke farver man køber dem i. Roser er smukke, elegante og tidløse, og man går aldrig galt i byen med en buket roser, hvad enten man skal til begravelse eller bryllup.

Bryder man sig ikke om overtro, kan man også bare vælge en bårebuket, som man finder herlig. I sidste ende er det tanken, der tæller, og man ved alligevel aldrig, om andre vil dømme en for ens valg af begravelsesdekoration. Vigtigst af alt skal man bare købe blomster, som man synes er passende til situationen, og mangler man hjælp og vejledning, kan man altid spørge en florist.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top